E-Wheels E4 V2 Max Recension: Uppförsbackens nya konung

Senast uppdaterad: 2023-11-09

E-Wheels E4 V2 Max parkerad på cykelväg

E-Wheels E4 V2 Max Recension: Översikt

De som provat den älskar den, låt oss se om E-Wheels E4 V2 Max kan mäta sig med sina ”småsyskon” som alla, av dem vi provat, har varit väldigt prisvärda.

E-Wheels E4 V2 Max är en modell som vi varit sugna på att testa ända sedan den gjorde entré på marknaden under 2022, E-Wheels har gjort sig kända för att erbjuda gedigna elsparkcyklar till ett väldigt bra pris, låt oss se om detta även gäller en av de dyrare modellerna ur deras produktsortiment.

Ibland blir succéerna omedelbara och så stora att man blir frestad av att se om det går att göra om igen, med en uppgraderad versionen.

Succén vi pratar om är självklart E2S V2 som E-Wheels har rosat marknaden med, en modell som syns på de flesta gatorna runtom i Sverige, E-Wheels E4 V2 Max är en uppföljare och en rejäl uppgradering till denna modell. Det är spännande att tänka på vad de tillkomna uppgraderingarna kommer göra för elsparkcykelns prestanda, körkvalitet och den allmänna attraktionskraften, bland dem som är sugna på att uppgradera från E2S V2, E2S V2 Pro eller E2S V2 Max.

Tekniska specifikationer

Uppmätt hastighet: 52 km/h*

Uppmätt räckvidd: 45,7 km*

Vikt: 23,7 kg*

Maxvikt förare: 120 kg

Uppmätt laddningstid: 7 h 10 min*

Vattenresistens: IP56

* Baserat på våra prestandatester som kan skilja sig från tillverkarens specifikationer.

Fördelar & Nackdelar

E-Wheels E4 V2 Max: Sammanfattning

Man kan lätt förstå E-Wheels vilja att bredda sitt sortiment, inte för att hålla sig relevanta, det har de varit från första stund, utan framförallt för viljan att attrahera kunder som köpt E-Wheels E2S V2 som sin första elsparkcykel, som nu är intresserade av en uppgradering. Där kommer E4 V2 Max in som ett naturligt alternativ för dig som är ute efter din andra eller till och med tredje elsparkcykel.

E-Wheels har ett brett utbud av elsparkcyklar som passar de flesta konsumenterna som vill ha en prisvärd elsparkcykel till vardags, allt från instegsmodeller så som E2S V2 Lite till en mer premium-modell, så som E7 Pro. Du som är ute efter absoluta toppklass, oavsett vad priset är, kommer dock inte att hitta den i E-Wheels utbud av modeller, här finns enbart rejält prisvärda elsparkcyklar, utan att för den delen tumma på kvaliteten.

E4 V2 Max-elsparkcykeln påminner både om E2S V2 och E2S V2 Pro, men framförallt om E2S V2 Max, skillnaden är dock klart märkbar med bland annat ännu bättre stötdämpning, betydligt kraftigare motor, större batteri och en riktigt snygg display, för att bara nämna några punkter.

Hos E-Wheels E4 V2 Max hittar man även dubbla mekaniska skivbromsar som imponerar i våra bromstester, du kan läsa mer om dessa nedan. Allt detta sammantaget gör E4 V2 Max till en riktigt bra uppgradering för en som går från sin första elsparkcykel, eller en fantastisk första elsparkcykel, (för dig som vill hoppa över instegssegmentet).

E-Wheels E4 V2 Max parkerad i höstrusk på grönområde

E-Wheels har på ett fåtal år tagit hela Sverige och Skandinavien med storm, dagligen ser man E2S-modeller på gatorna. Låt oss se hur den större modellen, E-Wheels E4 V2 Max klarade sig när den testades och jämfördes med andra elsparkcyklar av budget-, instegs- och premium-modeller som vi tidigare testat.

Andra elsparkcyklar att överväga

Modell Topphastighet (utan spärr) Räckvidd Vikt Pris
E-Wheels E7 40 km/h 70 km 30 kg 12 990 kr
E-Wheels E2S V2 Max 40 km/h 70 km 19 kg 8 490 kr
Eltra 67 30 km/h 50 km 22 kg 11 990 kr

Är den bra för större, tyngre förare? -Ja.

Om vi någon gång skulle rekommendera en elsparkcykel till en tyngre förare så är detta gången.

Redan när man kollar på den så förstår man att den är byggd för att klara av rejäl påfrestning, både i form av tuff terräng, men även i form av tyngre förare. Decket, plattan man som förare står på, är tillräckligt stort för att stå bekvämt både med fötterna efter varandra, oavsett storlek på fötter. Om man så önskar går det även bra att stå med fötterna bredvid varandra, även om det inte är något som vi rekommenderar.

E-Wheels E4 V2 Max har även ett högt, rejält styre, (avståndet mellan decket och styret är 106,5 cm), vilket gör det väldigt bekvämt för längre förare att köra den. Styret har också en bra bredd på 63,5 cm, vilket gör det mer ergonomiskt att styra, även för större personer.

Detta är inte allt. Den hydrauliska stötdämparen fram, i kombination med den rejält tilltagna dubbla fjädringen bak gör att även tyngre förare får god support i terräng, utan att stöta i botten på dämpningen. Vid extrema ojämnheter har vi lyckats få hydrauliken i botten, detta är dock inget man kommer uppleva till vardags.

Slutligen så har motorn ett rejält vridmoment på hela 1 000 W nominell, (max 1 500 W), vilket kan hantera en förare på upp till 120 kg, 120 kg är maxvikten för de flesta elsparkcykeltillverkarnas toppmodeller.

E-Wheels E4 V2 Max Recension

Prestandatest

Nedanstående resultat är baserade på våra oberoende tester och inte del av den information som tillverkaren erbjuder.

*Förarvikt 92 kg, Temperatur: 10 grader, Vägförhållande: Främst landsväg med varierande uppför- och nedförslut, ca. 20% av testet utfördes i stadstrafik på väg och cykelbanor. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Acceleration

Varje dag med E-Wheels E4 V2 Max är, om man så önskar, en dag av racing.

E-Wheels E4 V2 Max har en acceleration som imponerar och som gör att man får ett sådant där fånigt flin första gången man testkör den, accelerationen går att ställa i den mycket omfattande Kingsong-appen, där 100 % acceleration är för mycket för en elsparkcykel utan dubbla motorer.

Vi utför dock alla våra tester på de inställningar som elsparkcykeln levereras med, i vårt fall låg accelerations-inställningen på 80 % av max, med E-Wheels E4 V2 Max accelerar man från 0 till 20 km/h på 2,57 sekunder, 0 till 25 km/h når man på knappa 3 sekunder, 2,98 sekunder.

Detta är riktigt bra resultat, sett till prisklassen sopar den andra elsparkcyklar av banan, om vi för skojs skull jämför den med E4 V2 Max:s storsäljande ”lillebror”, E2S V2, accelererade den 0-22 km/h på 7,5 sekunder, med andra ord ca. 3 gånger så lång accelerationstid än E4 V2 Max.

Ett ytterligare tips…

Även om vi inte själva förespråkar det, och även om vi själva anser att 80 % av max-acceleration duger mer än väl, (E-wheels E4 V2 Max levereras med 80 % acceleration inställt från fabrik), så går det enkelt att ändra accelerationen i Kingsong-appen.
När du går in i appen börjar du med att välja din elsparkcykel, sedan klickar du på kugghjulet uppe till höger, för att i sista steget ändra reglaget under: ”Accelerator intensity adjustment”.

Vi vill understryka att detta inte är något som vi rekommenderar, E4 V2 Max har en oerhört bra accelerationsförmåga redan på 80 % inställning.

Uppför backe

Om det är en punkt som E-Wheels lyckats göra sig kända för i jämförelse med andra tillverkare på den nedre delen av prissegmentet så är det motorstyrkan och accelerationen, det är inget snack om att större tillverkare inte haft en chans i jämförelse under våra tester.

E-Wheels E4 V2 Max är den nya konungen av uppförsbackar, redan vid först provkörningen visste vi att vår testbacke skulle bli en baggis för den, och det blev den… Med en rekordtid på 8,68 sekunder i vår testbacke krossar den alla andra elsparkcyklar som vi har testat, toppfarten låg på hela 24 km/h.

Foto på backen som test utförts i

E-Wheels E4 V2 Max imponerade så pass mycket på oss så vi tog med den till en annan betydligt större backe, (som vi testar elcyklar i på en annan webbplats), för att se hur den presterade där, som ett odjur flög den uppför backen med en topphastighet på hela 41 km/h. Det bör tilläggas att föraren väger 92 kg.

Topphastighet

Inför vårt test blev vi informerade om att elsparkcykeln har en hög topphastighet och att den bör köras med försiktighet, vi förstod genast vad som menades så fort vi tog första provturen. E-Wheels E4 V2 Max har en väldigt hög topphastighet och den är inte laglig att framföra i allmän trafik, vi fick testa den ospärrade versionen, E-Wheels säljer även en spärrad version som har en topphastighet på 25 km/h.

När vi tryckte gasen i botten på E-Wheels E4 V2 Max, med inställningarna maxade i Kingsong-appen, stack den iväg i hela 52 km/h, vilket är den klart snabbaste elsparkcykeln vi hittills har testat, närmast under ligger Zero 8 med en topphastighet om 38 km/h, det är inte behagligt att köra elsparkcykel i sådana hastigheter och rekommenderas under inga omständigheter av oss.

Notera: För att en elsparkcykel ska vara laglig att framföra på allmänna vägar i Sverige får topphastigheten vara 20 km/h med en maximal motoreffekt om 250 W.

Räckvidd

Beroende på hur man ser på saken kan E-Wheels E4 V2 Max både ses som imponerande eller en mindre besvikelse, gällande dess räckvidd:

Imponerande sett till det faktum att vi uppnådde en räckvidd på hela 46 km innan batteriet var tomt, denna sträcka uppnåddes med en maxhastighet som var inställd på 25 km/h, med en förare som väger 92 kg, dagstemperatur på 10 grader och på varierande väglag. Enligt vår uppskattning hade det troligtvis gått att få ut 10 km ytterligare under optimala omständigheter.

Den kan även ses som en mindre besvikelse sett till att E-Wheels själva anger en optimal räckvidd på 85 km, för att vi skulle kunna uppnå detta uppskattar vi att hjulet hade behövt gå ”i luften” utan något motstånd.

Bromsar

Med en så bra accelerationsförmågan är det bra att E-Wheels E4 V2 Max även har otroligt god bromsförmåga, som gör att inbromsningarna blir korta och säkra.

E-Wheels E4 V2 Max Fram- och bakbroms

Elsparkcykeln är utrustad med dubbla skivbromsar, en i bakhjulet och en i framhjul, detta i kombination med den starka regenererande motorbromsen innebär en bromssträcka som ligger bra i jämförelse med de bästa elsparkcyklarna vi testat.

E-Wheels E4 V2 Max stannar från 20 km/h på 2,46 meter. Detta är enbart 4 cm mer än den bästa elsparkcykeln vi hittills har testat, Eltra 67, som stannade på 2,42 meter, med andra ord så visar det sig att E4 V2 Max kan jämföras med andra toppresterande elsparkcyklar.

Motorbromsen kan ställas i styrka från 0 till 100, där 100 ger den starkaste inbromsningen. Vid leverans stod inställningen på 80, vilket är den inställning vi utförde våra bromstester på, det kan ta ett tag att vänja sig vid den kraftiga inbromsning som bromsnivå 80 erbjuder, vi rekommenderar den dock då en god bromsförmåga, på en så här accelerations-kraftig modell, är att föredra.

Körkomfort

Att korsa prestanda och körkomfort låter givetvis som en bra kombination, det är det också. E-Wheels E4 V2 Max lyckas med just det och erbjuder en körkomfort som passar alla vuxna förare. Eventuellt kan en medel till tung förare få den absolut bästa körkomforten, då den rejält tilltagna dämpningen till synes ger bästa sviktförmåga till personer som ligger inom detta viktspann, uppskattningsvis från 80 kg och uppåt.

Inzoomad bild på E-Wheels E4 V2 Max främre stötdämpare

Från första åkturen kommer du som förare uppskatta hur E4 V2 Max känns att köra, framförallt om du är en mer van förare, i fronten sitter en rejäl, hydraulisk dämpare som motar det mesta som den utsätts för, den enda gången vi känt att vi nått botten på den hydrauliska dämparen är när vi lekt och kört utför upphöjningar på 10 centimeter och uppåt.

Inzoomad bild på E-Wheels E4 V2 Max bakre stötdämpare

Där bak sitter dubbla fjäderdämpningar, som även de är rejält tilltagna, i jämförelse med storsäljaren E2S V2 är dessa ungefär dubbelt så grova och erbjuder stuns och support i körningen.

Körningen känns också väldigt stabil, en viktig detalj som möjliggör detta är det breda styret som mäter 63,5 centimeter, en annan viktig detalj som involverar styret är det faktum att styrstammen är monterat, något vinklat bakåt. Detta bjuder in till en mer bakåtlutad körning som kan ta en stund att vänja sig vid om man är van vid en mer konventionell elsparkcykel, men när man väl har vant sig vid körställning är den bekväm och framförallt säkrare än många andra elsparkcyklars körställning, detta eftersom att man vid eventuella oförberedda inbromsningar redan står i en ställning som känns naturlig vid inbromsningar.

E-Wheels E4 V2 Max Funktioner

Bärbarhet

E-Wheels E4 V2 Max hopfälld

E-Wheels E4 V2 Max är en elsparkcykel tillverkad för prestanda, byggd som sådan är det ingen som realistiskt sett bör förvänta sig någon egentlig portabilitet och bärbarhet. Den är tung och är inte den typen av elsparkcykel du tar med dig i Ubern eller i ditt eget bagageutrymme, för att inte nämna kollektivtrafiken, det är helt enkelt ingen bra idé. Å andra sidan lägger troligtvis inte målgruppen som siktar in sig på en sådan här elsparkcykel någon vikt vid just bärbarheten.

E-Wheels E4 V2 Max väger 23,7 kg, vilket är den tyngsta elsparkcykeln vi hittills testat.

E-Wheels E4 V2 Max extra säkerhetsspärr

Men om du vill ta med den i bagageutrymmet på en större bil eller bära den kortare sträckor så går det att fälla ner styrstammen, vilket gör den betydligt mindre och mer bärbar. Som en extra säkerhet finns en extra spärr under styrstammens låsmekanism som håller styrstammen i upprätt läge, detta är en välkommen funktion framförallt eftersom man med fördel kör den bakåtlutad, om olyckan skulle vara framme och låsmekanismen inte är ordentligt låst, hjälper den extra spärren till att hålla styrstammen uppe tills föraren lyckats stanna elsparkcykeln för att åtgärda problemet.

Att vika styrstammen upp och ner går väldigt smidigt, efter ett par försök är detta en av de smidigare vikfunktionerna vi testat, med ett tryck på låsmekanismens spärrknapp, samtidigt som låset dras från styrstammen lossar båda spärrarna som håller styrstammen uppe för att sedan knäppas fast under bygeln som är monterad längst bak på decket. Att fälla upp styrstammen är om möjligt ännu enklare, detta gör man genom att trycka ner bygeln något för att frilägga styrstammen, väl i upprätt läge fäller man åter upp låsmekanismen mot styrstammen.

Styret

E-Wheels E4 V2 Max styret sett uppifrån

Även när det gäller styret och då framförallt displayen står det klart att E-Wheels E4 V2 Max är en bra bit över budget-modeller, både när det gäller storlek och information som går att läsa ut från den, men även det faktum att displayen visar information i olika färger.

Displayen är riktigt tjusig och är optimalt placerad ett fåtal centimeter över styret för att föraren ska slippa korrigera blicken mer än nödvändigt mellan vägen och displayen. Informationen som går att utläsa är omfattande och innefattar bland annat följande:

  • Batterinivå, både i procent och som staplar.
  • Nuvarande hastighet, med en decimal.
  • Nuvarande körläge.
  • Belysning av/på.
  • Belastningsnivå på motorn (acceleration), visas som staplar.
  • Farthållare av/på (indikeras även med ett diskret pipljud).
E-Wheels E4 V2 Max styret sett från sidan

Knappen som styr displayen sitter smidigt tillgängligt på gasreglaget där ett tryck styr belysningen och dubbla klick ändrar körläge, elsparkcykeln har fyra olika körlägen att välja bland, varav tre som går att korrigera i Kingsong-appen. Vi går igenom Kingsong-appen mer i detalj nedan.

På vänstersidan av styret finns ringklocka och bromshandtag som styr den främre skivbromsen. På högersidan av styret finns gasreglaget med den integrerade knappen för att styra displayen samt bromshandtag som styr bakre skivbroms och den regenerativa motorbromsen.

Belysning

E-Wheels E4 V2 Max ståendes i mörker med framlyset påslaget

E-Wheels E4 V2 Max har ett framlyse som man vid leverans monterar med en skruv mot undersidan av styret, framlyset lyser upp vägbanan bra för föraren och gör det även möjligt för mötande trafikanter att uppmärksamma dig som förare. Ett extra plus med främre belysningen är att den går att rikta, vilket är bra för att kunna korrigera hur långt fram man vill att ljuses ska synas framför elsparkcykeln.

E-Wheels E4 V2 Max i mörker inzoomat på baklyset

Den bakre belysningen lämnar dock mer att önska, här är det sex dioder som sitter med ca. en centimeters mellanrum som utgör belysningen baktill, vi uppskattar att denna belysning inte nödvändigtvis är tillräcklig för att medtrafikanter ska uppfatta en i mörker, vi rekommenderar därför att köpa extra belysning för att fästa på hjälm eller ryggtavla. Vi ser dock inte detta som något större minus, eftersom vi alltid rekommenderar förare att ha extra belysning bakåt, på grund av positioneringen av en elsparkcykels bakbelysning.

Däck

E-Wheels E4 V2 Max är en elsparkcykel som man med lätthet kan köra med på stigar i skogen. Både tack vare fjädringen, som vi gått igenom ovan, men även tack vare de 10 tum stora däcken som gör många ojämnheter och mindre håligheter lättare att ta sig över. Upplevelsen att köra den på asfalt är även det en fröjd, då fjädringen och däcken fungerar väldigt bra vid kurvtagningar. I de högsta hastigheterna som vi kom upp i, mellan 45-50 km/h (hastigheter som vi inte rekommenderar), känns dock däcken lite väl små.

Närbild på E-Wheels E4 V2 Max däck

Det bakre hjulet består av punkteringsfritt, massivt däck medan det främre är luftfyllt. Detta har blivit en alltmer populär kombination då det främst är bakdäcket som riskerar att bli utsatt för punktering.

Decket

E-Wheels E4 V2 Max deck i närbild

E4 V2 Max har en storlek på decket som känns väl anpassat till övriga delar av elsparkcykeln, det mäter 54,5 cm x 17,3 cm, en avvägning som troligtvis gjorts för att kombinera komfort i högre hastigheter samtidigt som man vill göra den tillräckligt smidig att bära om man så önskar, eftersom den väger hela 23,7 kg är det troligtvis ingen elsparkcykel man kommer vilja bära upp- och nedför trappor flera gånger om dagen.

Den erbjuder tillräckligt med utrymme för att välja olika körställningar, både den mer klassiska körställningen med fötterna efter varandra, men även om man vill ha fötterna bredvid varandra så funkar även det bra. Vår föredragna körställning visade sig vara den mer klassiska med fötterna efter varandra, samtidigt som vi lutade kroppen bakåt.

Längs deckets långsida finns två strimmor av knottrig regummering, vilket ytterligare skvallrar om att E-Wheels själva anser att en fotpositionering där fötterna är placerad vid sidan av varandra är bra, denna knottriga yta ger ett bättre grepp och en känsla av större säkerhet. Även stödbenet, som sitter förmonterat på decket, känns gediget och har en bra storlek i relation till de övriga delarna av elsparkcykeln.

Markfrigången, (mellanrummet mellan decket och marken), ligger på 12 centimeter, en bra distans som gör det möjligt att åka i den mesta sortens terräng utan att skrapa i botten.

Appen

Med appen från Kingsong får man tillgång till att ändra många inställningar på E-Wheels E4 V2 Max.

Några inställningar värda att nämna är:
Gear adjustment: Under denna inställning går det att ändra hastigheten på varje individuellt körläge.
Cruise control: Slå av och på farthållare, bestäm även hur lång tid det ska ta innan farthållaren aktiveras.
Slip start: Hur hög hastighet man som förare behöver kicka elsparkcykeln i innan det går att gasa med elsparkcykeln, även kallat ”Kick-to-start”.
Electric brake energy recovery regulation: Hur hårt den regenerativa motorbromsen verkar vid inbromsning.
Accelerator intensity adjustment: Hur kraftfull accelerationen ska vara.

Utöver detta finns det en uppsjö av information att få om elsparkcykeln, allt från moderkortets temperatur och CPU-belastning till nuvarande spänning- och strömnivå.

Byggkvalité

E-Wheels E4 V2 Max ståendes i skogen

En av anledningarna till att E-Wheels har rosat marknaden under de senaste åren är kvaliteten som de erbjuder till ett väldigt överkomligt pris. E-Wheels håller sig alltjämt ett snäpp över konkurrenterna när det gäller kvalitet för pengarna, E-Wheels E4 V2 Max är inget undantag.

Redan när man packar upp E4 V2 Max märker man att detta är något annat än deras billigare modeller, i likhet med deras billigare modeller känns allt väldigt rejält och gediget, men här känns allt extra tilltaget och snudd på överdimensionerat, på ett bra sätt. Man slås direkt av de kraftiga bromsarna, tillika fjädringen, för att inte tala om hjulen som känns enorma i jämförelse med ”småsyskonen”.

Skärmarna och kabeldragningen är klanderfri och den stora displayen imponerar. E-Wheels E4 V2 Max har dessutom en IP-klassificering på hela IP56, vilket innebär att den är skydda mot damm och att den även har skydd mot kraftig överspolning av vatten.

E-Wheels E4 V2 Max krok för att låsa styrstammen mot decket

Även kroken, som främst är tänkt att låsa elsparkcykeln i nedfällt läge, är naturligtvis dimensionerad så att den ska kunna bära elsparkcykelns vikt, vilket även innebär att den håller för tyngre kassar och väskor, även om detta inte rekommenderas av tillverkaren.

E-Wheels E4 V2 Max: Slutsatser

E-Wheels E4 V2 Max parkerad på rastplats vid en sjö

De har inte funnits på den svenska marknaden i mer än i ett fåtal år, men under denna tid har de blivit bland de allra största. Med lanseringen av E-Wheels E4 V2 Max är frågan inte vilken elsparkcykel man ska köpa, utan vilken E-Wheels-elsparkcykel man ska köpa.

Det är inte den typiska elsparkcykeln för nybörjaren, även om den givetvis funkar som det också, den typiska köparen kommer vara en lite mer erfaren elsparkcykel-förare som är ute efter accelerationen och kraften hos E4 V2 Max, som dessutom inte har något emot att lägga de extra tusenlapparna som det innebär. För de något mer erfarna förarna är det nämligen svårt att hitta en mer prisvärd elsparkcykel, dessutom är inställningsmöjligheterna i Kingsong-appen väldigt användbara och gör elsparkcykeln anpassningsbar i hög grad.

Vi har haft väldigt roligt när vi har testat E-Wheels E4 V2 Max; accelerationen, kurvtagningen och fjädringen bjuder in till fartfylld körning. Vi testade den ospärrade versionen men tror att de flesta användarna kan få en lika trevlig upplevelse med den spärrade versionen, som då är spärrad till 25 km/h. Det är nämligen inte hastigheten som är i centrum när man kör den.

Elsparkcykel.com Rekommenderar-emblem

När denna recensionen publiceras kostar E-Wheels E4 V2 Max 12 990 kronor, det är dock inte ovanligt att den säljs till rabatterat pris, oavsett om den säljs till rabatterat pris eller ej så är E4 V2 Max en väldigt prisvärd elsparkcykel som kommer ge många härliga mil på vägarna för många förare, både i sol och regn. Vi ger därför E4 V2 Max våra varmaste rekommendationer.

E-Wheels E4 V2 Max - Tekniska specifikationer från tillverkaren

OBS: Informationen nedan kan skilja sig från våra tester.

TillverkareE-Wheels
ModellE4 V2 Max
Vikt23,7 kg
Dimensioner (hopfälld)119 x 65 x 55 cm
Nominell motoreffekt1000 W
Topphastighet50 km/h
Räckvidd85 km
Batterikapacitet960 Wh
Laddningstid8 timmar
Max förarvikt120 kg
BromstypMekanisk skivbroms fram + Mekanisk skivbroms och elektronisk bak
Däck10″ – Luftfyllt däck fram, punkteringsfritt bak
BelysningVit belysning fram, röd belysning bak
VattenresistensIP56